Tuumapuu

Tuumapuu
Hannamari Kärki
Kivikyläntie 851
23100 Mynämäki
0400-905619
hannamarikarki@gmail.com
y 2172349-4

torstai 2. kesäkuuta 2011

Vaihtelu virkistää sanoi kissa kun mummolla pöytää pyyhki

Alttari-ikkunoiden sisätuplat ja lyijylasien rungot ulkopuolella ovat t-lattaraudasta tehtyjä. Niitä on kuluvana viikkona purettu,puhdistettu,hiottu ja ruosteenestomaalattu. Tiistaina saatiin sävytetty pohjamaali maalattua.
Jos näissä alkydipohjaisissa maaleissa jotain positiivista yrittää hakea, niin kyllä se ehdottomasti on tuo lyhyt kuivumisaika. Aamulla maalatun ruosteenestomaalin päälle sai jo iltapäivällä maalata pohjamaalin!

 Aika erikoinen rakenne noissa alttari-ikkunoissa, sisätuplissa on käytetty mahonkia ikkunalistoituksena. Lasien alla oli onneksi ( todella) pellavaöljykittiä. Jos ne olisivat olleet kiinnitettynä esim. silikonilla tai ikkunamassalla, yhtään ikkunaa ei olisi saatu irrotettua ehjänä.
Mahonkilistat olivat hyväkuntoisia,mutta aurinko oli polttanut pinnat valkeiksi. Osat hiottiin puhtaiksi ja öljyttiin kiinanpuu-vernissaöljyseoksella.
Keskiviikkona puhdistettiin ja maalattiin metalliosat ulkopuolelta henkilönostimesta,sisätuplat lasitettiin ja kiinnitettiin mahonkilistat runkoihin takaisin messinkiruuveilla.

Keikkuvainen kevät on tuottanut harmia ulkomaalauksissa ja kiireinen henkilönostin firma josta ei meinaa millään saada henkilönostinta paikalle. Onni onnettomuudessa on ollutkin se, että viikot joille olisimme halunneet nostimen, onkin sitten osunut reippaita sateita.Josko sitten sopiva sää ja nostin vihdoinkin osuisivat samalle viikolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti