Tuumapuu

Tuumapuu
Hannamari Kärki
Kivikyläntie 851
23100 Mynämäki
0400-905619
hannamarikarki@gmail.com
y 2172349-4

perjantai 16. elokuuta 2013

Maskun kirkon ulkopokien maalaus ja asennus,Sauvon lisäkarmien teot ja ihmeellinen valohalo

Maskun pokat maalattiin pellavaöljymaalilla kolmeen kertaan. Tarvittaessa maalauksien välissä hiotaan.Pohjamaalin kuivuttua tehdään korjaus kittaukset ja kiinnitetään irrotetut kulmaraudat. Jokaisen maalaus kerran annetaan kuivua kunnolla. Maali on kuivumisenkin jälkeen vielä useita viikkoja pehmeä ja kolhu herkkä.
Puhallettu lasi
Rikkoutuneiden puhallettujen lasien tilalle hankittiin saksalaista puhallettua lasia jonka paksuus ainakin omassa lasilevyssäni oli yli 3 mm.Lasi oli kovaa ja hankalaa leikattavaa eikä hommaa helpottanut se että lasilevyt eivät ole suorakulmaisia. Kun alkuperäisten lasien paksuus oli vain vajaa milli, tuli ongelmaksi myös uusien lasien pujottaminen alkuperäiseen lasiuraan jonka leveys oli juurikin se 3 mm.
Pokien kokoaminen alkoi lasien laitolla välipuiden lasiuriin ja sen jälkeen pysty -ja vaakasarjojen liittämisellä. Tapitus ja ristimittaus.









Kitin annettiin kuivua muutamia päiviä ja poka pidettiin vaakatasossa etteivät lasit lähteneet liukumaan urissaan-Maalauksien jälkeen lasit pestiin.











                                                                                  Tällä viikolla aloitimme pokien asennuksen kirkolla.




















Lisäkarmi
Sauvossa sovitimme uusia sisäpokia ja teimme niitä varten lisäkarmit.  Pesimme alttarin sisälasit ulkoa ja sisältä. Samalla reissulla näimme kauniin täyden ympyrän halon sopivasti tornin takaa.
lisäkarmit

alttarin pokien lasienpesu
halo











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti